Aktuellt från Annika Rosén
 

Italien 23-30 maj

När våren är som vackrast välkomnar jag dig till mina drömmars land.

 Vill du uppleva det genuina och äkta Italien?  Låt mig hjälpa dig att uppfylla din dröm! Varmt välkommen till en plats där vänlighet och genuinitet råder. Här möter du vardagen i en liten småstad som har kvar sin charm från äldre dagar, här möter du människor i deras rätta miljö och i sin vardag,

Vi bor i den charmiga lilla romarstaden Acqui Terme som ligger 15 mil sydväst om Milano. Här kan du strosa runt i de små gränderna, sitta på piazzan med en cappuccino och njuta av folklivet, shoppa i butikerna som säljer vackra skor och kläder, njuta av ett glas vin på någon av stadens alla barer. Marknadsdagarna är dagar då follklivet blommar. Alla är ute och handlar olivoljor, grönsaker, kläder, gardiner, ja allt! Här kan du fynda både  det ena och det andra.

Vårt hotell heter Roma Imperiale och är fyrstjärnigt med stora vackra rum och ett eget litet spa.

Den här veckan blir lite av ”la dolce vita” med vinprovningar, god mat, spa-besök och utflykter men också en lisa för själen med föreläsningar om  hälsa, stress, välmående och skönhet.

Det blir spännande utflykter på den italienska landsbygden där vi möter lokala matproducenter som gör sin ost och sitt vin på samma sätt som de gjort i generationer.

Vi besöker vingårdar och provar viner och får lära oss hur ett vin blir till, från druva till flaska. En av dagarna gör vi en sagolikt vacker vandring med en vidunderlig utsikt över vinfälten i magiska Piemonte.

En heldagsutflykt till havet får du också uppleva. Vi besöker en liten badort som ligger drygt en timmes bilfärd från Acqui Terme. Här stannar vi hela dagen och badar i Medelhavets vågor, promenerar på stranden, äter en god lunch solar och njuter av italienska rivieran.

Att äta god mat hör till livets höjdpunkter här i la bella Italia, här bjuds vi säsongens råvaror från trakten och sitter länge och njuter gärna med ett glas gott vin därtill.

Den här veckan vill jag ge dig upplevelser som blir till fina minnen, jag vill dela ”mitt Italien” med all den magi och kärlek som bara Italien kan ge.  Min önskan är att du kommer hem fylld av glädje, lycka och vitalitet.

Vill du följa med?

Varmt Välkommen!

 

Detta ingår i priset som är 12.900:-

Del i dubbelrum på fyrstjärniga Roma Imperiale www.roma-imperiale.com  inkl.frukost

Välkomstmiddag & avskedsmiddag

Vinprovning med långlunch på en mycket vacker vingård

Besök på en genuin vingård där vi äter typiskt italienskt och njuter av sång och musik

Sightseeing i den gamla romarstaden Acqui Terme

Föreläsningar om hälsa, livskvaliteét, stresshantering, och skönhet

Spa-ritual med bad i Acqui Termes varma hälsobringande thermalvatten, med vattenqigong, klangmeditation och gong-meditation.

Heldagsytflykt till Medelhavet

Spumante-provning, här provar 6 olika mousserande viner

 

Flyg ingår inte i priset, enklast flyger du till Milano. Jag rekommenderar SAS linje 689 från Stockholm som går 9.25 och landar 12.05 på Linate

Hem SAS linje SK 690 från Milano Linate 13.00

Behöver du hjälp med transfer kan vi hjälpa dig.

Har du frågor och funderingar kring resan är du välkommen att maila mig på info@annikarosen.se eller ringa 070 1423510