Tarot

 

Tarot - så här började det

Man tror att ordet "tarot" kommer från floden Taro i norra Italien, där Tarocchi var ett populärt spel under tidigt 1400-tal. Från början var tarot ett kortspel, inte ett verktyg för att kunna förutsäga framtiden. Den användningen uppstod inte förrän under sent 1700-tal.

Det finns många berättelser om ursprunget till tarot. En del tror att det uppstod i Egypten eller att det kom till Europa med de kringresande romerna.

Den första riktiga tarot-leken med 78 kort upptäcktes i Italien år 1442. Detta bekräftas av hovdokument i Ferrara och det är det första konkreta beviset för dess existens. Under 1400-talet handmålades tarot-korten, och det var bara de rika som ägde en tarotlek. Under den här tiden användes de för spel och inte för spådom och bilderna innefattade ofta familjemedlemmar. De ger oss en inblick i livet i välbeställda familjer från den tiden. Från sena 1700-talet till idag har tarotkorten utvecklats till något mycket mer än ett spådomsverktyg. Förutom att sia om framtiden används tarotkorten vid meditation, för tankekartor och personlig vägledning.

Nu när läsningar med tarotkort har blivit vanligare vänder sig alla möjliga människor till tarot för att få vägledning i beslutsfrågor. Det är massor av människor som fattat avgörande beslut utifrån vad tarotkorten visat. Det är dock viktigt att betona att alla har en fri vilja och att även om tarotkorten talar sitt tydliga språk fortfarande måste välja om vi vill följa dem eller fatta ett annat beslut.

källa: Kim Arnold Tarot